تحليل اندركنش توده خاك اطراف و پوشش هاي اوليه و نهايي – استاتيكي |
تونل کندوان در طول مسير خود از سازندهای گوناگون زمين شناسی با خصوصيات مختلفی عبور می کند. براي اجراي يك طرح اقتصادي مناسب لازم است تا تحليل و به تبع آن طراحي در بخشهاي مختلفي صورت پذيرد. طبق مطالعات ژئوتكنيك انجام شده, زمين شناسي منطقه به سه گروه اصلي C,B,A و دو زير گروه C2,C1 تقسيم شده است.
تحليل اندركنش تونل در هر مقطع با توجه به ارتفاع روباره و پارامترهاي مقاومتي مصالح انجام پذيرفته است . در حالاتي كه با زمين (خاك و سنگ) بعنوان يك مصالح سازه اي روبرو هستيم, تنشهاي اوليه موجود در زمين از اهميت ويژه اي برخوردار خواهد بود. با توجه به اينكه هدف از انجام تحليل ها, تعيين توزيع تنش نهايي ناشي از تعريض تونل و ميزان تنش در پوشش مي باشد, توجه به نكات زير در آناليز تونل تعريض شده ضروري است:
الف- تعريض تونل در زميني صورت مي گيرد كه به علت حفر تونل اوليه, تنشهاي موجود در آن توزيع مجدد يافته و حالت قبل از حفر تونل نخستين را ندارد.
ب – به علت حفر تونل نخستين تغيير مكانهايي در زمين رخ داده و مشخصات ژئومكانيكي بخشي از زمين اطراف تونل نظير پارامترهاي دانسيته, مدول برشي, مدول حجمي, زاويه اصطكاك داخلي و چسبندگي آن تغيير كرده و ضعيف تر شده است.
با توجه به مسايل ياد شده ، تحليل تونل در طبقه بنديهاي مختلف زمين شناسي و با توجه به پارامترهاي ضعيف شده در اطراف تونل انجام پذيرفته است.
شكل 6 شماي كلي مدل مورد استفاده جهت تحليل استاتيكي را نشان ميدهد. بعلت تقارن محوري, تنها نيمه راست مدل جهت تحليل هاي فوق استفاده شده است.
Last Update , 14-July-2002 16:41:16
© 2002 Islamic Republic Of IRAN - Ministry Of Road & Transportation