گزارش مقدماتي وضعيت زمين شناسي و ژئوتكنيكي بخش تعريض نشده تونل ( حد فاصل متراژ 886 الي 1286 از دهانه جنوبي) |
برنامه كار شناسايي هاي ژئوتكنيكي در قالب برداشتها و پيمايشهاي زمين شناسي سطحي و زير سطحي, اجراي گمانه هاي اكتشافي از داخل تونل در بخش تعريض نشده و در نهايت تلفيق و نتيجه گيري از بررسيهاي مذكور و ارائه راهكارهاي مناسب اجرايي در اين خصوص صورت گرفت. در جهت انجام فعاليتهاي مطالعاتی و اجراي همزمان طرح تعريض تونل , در راستاي اجراي هر چه بهتر عمليات تعريض در بخش باقيمانده و پيش بيني عوارض و معضلات زمين شناسي ژئوتكنيكي كه پيمانكاران در حين كار با آنها مواجه بودند, با استفاده از نتايج اين مطالعات و در قالب دستور كار اجرايي موارد به پيمانكاران ابلاغ گرديد. براي تهيه اين گزارش مطالعات ذيل صورت گرفته است.
- مطالعات فتوژئولوژي شامل, تهيه نقشه گسله ها, آبراهه ها, لغزش ها و واحدهاي سنگي به تفكيك و در نهايت نقشه كامل و تلفيق شد.
- بررسي و امكان سنجي اجراي عمليات ژئوفيزيكي.
- برداشتهاي صحرائي كل محور تونل به عرض حداقل 500 متر بصورت دقيق با جزئيات كامل به جهت تهيه نقشه هاي زمين شناسي در مقياس 5000 : 1 و 2000 : 1 ، (شكل 1) .
- برداشتهاي زير سطحي داخل تونل در حين حفاري و تعريض براي شناسايي و انطباق مصالح زمين.
- انجام حفاري گمانه هاي اكتشافي در بخش تعريض نشده تونل به فواصل هر 5 متر تا 15 متر در در محور تونل و تفسير و بررسي دقيق آنها (شكل2) .
- بررسي وضعيت آبهاي زير زميني منطقه, زهكشي سطحي و زير سطحي (داخل تونل) , موقعيت گالري زهكش, ميزان دبي آبهاي ورودي و خروجي تونل.
پس از بررسي هاي مذكور واحدهاي سنگي در طول تونل از لحاظ ژئوتكنيكي به سه گروه اصل C , B , A تقسيم شدند. با استفاده از روش هاي طبقه بندي ژئومكانيكي Terzaghi , RMR , Q واحدهاي فوق طبقه بندي شده و پارامترهاي ژئومكانيكي هر بخش شامل پارامترهاي رفتاري و مقاومتي, تنش هاي بر جاي اطراف تونل و ميزان آب زهكش در هر بخش تعريف و مشخص گرديد. (شكل3) نتايج بررسي ها را نشان مي دهد.
Last Update , 14-July-2002 16:41:16
© 2002 Islamic Republic Of IRAN - Ministry Of Road & Transportation